Kush ben pjese te eshtrat e shtylles vertebrore?

Eshtrat e shtylles vertebrore (columna vertebralis): – Unazat qafore (vertebrae cervicales) – Unazat kraherore (vertebrae thoracales) – Unazat e belit (vertebrae lumbales) – Unazat e kyqit- kerbishtit (vertebrae...

Anatomia e njeriut

Anatomia e njeriut është studimi shkencor i morfologjisë së trupit të njeriut të rritur. Anatomia ndahet në anatomi bruto dhe anatomi mikroskopike. Anatomi bruto...

Ilaçet që nuk duhet përzier me aktivitetet fizike

Edhe në qoftë se bëhet fjalë për ndonjë qëndrim të shkurtër në palestër apo ndonjë orë të aerobikut, ndonjëherë nuk është në interesin tuaj...

Faktorët e sëmundjeve të zemrës

Sëmundjet e zemrës shkaktohen nga faktorë të paidentifikueshëm dhe faktorë të modifikueshëm. Një njeri që konsumon duhan atëherë ka rrezik më të lartë për të...

Biologjia si shkencë

Biologjia (nga greqishtja e vjetër: bios-jetë dhe logos-shkencë) është shkencë natyrore, e cila studion botën e gjallë të natyrës. Biologjia bënë pjesë në grupin...

Si ndahen nyjat e trupit te njeriut?

Nyjat e trupit te njeriut ndahen ne 4 grupe: – Nyjat e kokes – Nyjat e trungut – te anesive te siperme dhe – te anesive te poshtme

Kush ben pjese te eshtrat e shtylles vertebrore?

Eshtrat e shtylles vertebrore (columna vertebralis): – Unazat qafore (vertebrae cervicales) – Unazat kraherore (vertebrae thoracales) – Unazat e belit (vertebrae lumbales) – Unazat e kyqit- kerbishtit (vertebrae...

Anatomia e njeriut

Anatomia e njeriut është studimi shkencor i morfologjisë së trupit të njeriut të rritur. Anatomia ndahet në anatomi bruto dhe anatomi mikroskopike. Anatomi bruto...

Ilaçet që nuk duhet përzier me aktivitetet fizike

Edhe në qoftë se bëhet fjalë për ndonjë qëndrim të shkurtër në palestër apo ndonjë orë të aerobikut, ndonjëherë nuk është në interesin tuaj...

Faktorët e sëmundjeve të zemrës

Sëmundjet e zemrës shkaktohen nga faktorë të paidentifikueshëm dhe faktorë të modifikueshëm. Një njeri që konsumon duhan atëherë ka rrezik më të lartë për të...
- Advertisement -
0FansaPëlqeje
43,000NdjekësitNdjek
16,700AbonentëAbonohu

Recent Posts